Mini Tyson!

Kıtalararası şampiyonluk kemerini takan Selçuk Aydın´ın gözü en yüksekte.
Trabzon’da doğdu, şampiyon oldu... Profesyonel boks kariyerinde 16 maçta 16 zafer kazandı, 13’ü nakavtla. Kıtalararası şampiyonluk kemerini takan Selçuk Aydın’ın gözü en yüksekte.
İlk maçı 1994’teydi
Amatör kariyerine 1994’te Konya’daki Minikler Boks Şampiyonası ile başladı, turnuvayı birincilikle tamamladı. İlk müsabakasında elde ettiği bu derece adeta geleceğin sinyallerini taşımaktaydı. Uzun yıllar amatör olarak boks yaptı, minikler, yıldızlar, gençler ve büyüklerde sayısız başarılar kazandı. Ancak değişen kurallar, kendisinin iddiasıyla ringlerde dönen ‘etik olmayan’ oyunlar ve bu stile uymadığını düşündüğü tarzı onu yavaş yavaş profesyonelliğe kaydırmaktaydı.
‘Haksızlıklar yaşadım’
Amatör boksun da kendisi için yeri ayrıydı, “Benim boksu sevdiğim dönemlerdi. Ayrıca amatör de olsam bu spordan maddi-manevi kazanımlarım oldu. Fakat kendi sınırlarımı zorlamak istiyordum. Bir de son zamanlarda amatör boksta haksızlığa uğradığım ve kanıma çok dokunan şeyler oldu” diyerek alan değiştirme sebeplerini açıklıyordu. Tam da bu küskünlük dönemlerinde kapısı Almanya’dan çalındı, dünya üzerinde popülaritesi girerek artan profesyonel boks teklifi almıştı.
Kemeri Almanya’da taktı
Hemen kabul etti, gurbete gitti. Beklenenden kısa sürede form tutan Selçuk Aydın, kendi tabiriyle asıl alanını bulmuştu. “Amatör boks spor, profesyonel boks dövüştür” diyen Aydın, basamakları hızla tırmanmaya başladı. Ünü giderek yayılıyor, yurt dışında Türkiye’de olduğundan çok tanınıyordu. Ancak son patlamayı geçtiğimiz ay yaptı. 12 Eylül’de Almanya’da ringe çıkan Selçuk Aydın, Rus Mavad Khuzeev’i 2. rauntta nakavt ediyor, Dünya Kıtalararası Yarı Orta Sıklet Boks Şampiyonu oluyordu.
Gözü ABD ringlerinde
Profesyonel boks kariyerinde 16 maçta 16 zafer elde eden (13’ü nakavtla), ringin ‘Mini Tyson’ı olarak anılan Selçuk Aydın’ın yeni hedefi ise zirvenin en tepesi. Kasım ayında bir unvan maçına daha çıkacak olan Aydın kendinden emin, “Maçlarım Avrupa’da da yayınlanıyor, gazeteler yer veriyor. Ülke tanıtımına katkıda bulunduğumu düşünüyorum. Profesyonel boks özellikle ABD’de çok revaçta. Ülkemizi bu alanda temsil eden en başarılı sporcu olmak için uğraşıyorum, başaracağım” dedi.

Trabzonspor aşığı olan Aydın, arkadaşımız Serhat Demirtaş’a konuştu.
Profesyonel kariyeri
TARİH RAKİP SONUÇ
2006 M.Gabris 1.raund nakavt
2006 Bugheata 1.raund nakavt
2006 Ibramov 2.raund nakavt
2007 Alekseevs 2. raund nakavt
2007 Savrinovics Sayıyla
2007 Martynov 1.raund nakavt
2007 Alzugaray 2.raund nakavt
2007 Kovac 3.raund nakavt
2007 Tsybenko 2.raund nakavt
2007 Starkov 6.raund nakavt