Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez..!
Trabzonspor Taraftar Forumu
Duyurular: Skor Tahmin Yarışması Başlamıştır...    TIKLAYINIZ...

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
21 Kas 08, 11:41

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: TTS / Futbolcu Röportajları...  (Okunma Sayısı 1916 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
  « : 29 Ağu 07, 17:22 »
traßzonlu_maniax
Kıdemli Üye
*
Site Puanı: 52

Şampiyon Olacağız

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, spor61'in sorularını cevaplarken, özellikle kendi yaşamı ve Türk futbolu ile ilgili bilinmeyenleri açıkladı. Doğan, Türk teknik adamların Avrupalı meslektaşları ile kıyaslamasında ilginç tespitlere dikkat çekti.

- Aileniz yanınızda yok. Çocuklarınız öğrenimlerini sürdürüyor ve babaları yanlarında yok. Siz otelde kalıyorsunuz, bu yaşamınıza hangi boyutlarda yansıyor.?

“Teknik Direktörler ailelerini bir yere getiremiyorlar ama bu konuda ben şanslıyım. Çok kısa bir dönem İstanbul'dan ayrıldım. 8 yıllık bir dönem İstanbulspor'da yardımcı antrenörlük yaptım ondan önceki dönemde bir sene İstanbul'da Beşiktaş takımında oynadım bu nedenle hep ailemle beraberdim. Ankaragücü'ne 3 yıllık oyuncu olarak gittiğimde çocuklarım küçüktü henüz okula başlamamışlardı. O yüzden çocuklarımı yanımda götürdüm. Kocaelispor'a gittiğimde de çocuklarım yanımdaydı. Fakat okul başladığı anda mecbursun çocuğunu yanında götüremiyorsun bu birçok olumsuz etki yapıyor. Türkiye'de de Teknik Direktörlerin maalesef 2-3 haftada görevine son verilebiliyor. O zaman senede belki 1-2 kere yer değiştirmiş oluyorsun, tabi bu da özellikle çocukların üzerinde olumsuz bir etki yaratıyor. Tabi bizde isteriz ki Avrupa' da ki meslektaşlarımız gibi skorları birinci planda tutmadan 5-6 senelik bir anlaşma olsa her kez ailesini yanında götürür, ama Türkiye'de bu böyle değil.”

-Türk teknik adamların Avrupalı meslektaşları ile kıyaslamasını yaptınız. Bunu biraz açarsak bunun için hangi kriterleri ön planda tutuyorsunuz?

“Türkiye de ki antrenörler çabuk emekli olması lazım, çünkü çok yıpratılıyorlar. Belki ben iddia ediyorum Avrupalı meslektaşlarımızda bu sistemin çok daha iyi oturduğuna inanıyorum. Avrupalı meslektaşlarım için söylüyorum onların 10 yılda yıpranması bizim 1 yılda yıpranmamıza bedel. Tabi bu mantalite oturmadı. Türkiye'de bugün için demiyorum ama ben kendimi emekli yapmaya hazırım. Çok uzun süre yapmayacağım. Bazı hedeflerim var ve bu hedeflerimi yakaladığım anda emekliye ayrılmayı düşünüyorum. Biraz inatçı kişiliğim var. Çok şeyler yapabileceğimize ve başarabileceğime inanıyorum. Bu hedefleri yakaladığım anda da zirvede emekliye ayrılmayı düşünüyorum. Yani zirvede. Avrupa'da başarılı olmak cok zor değil, çok farklı bir futbol oynanmıyor. Türkiye ligi çok önemli bir lig haline geldi ama Türkiye'de takımlar sistemi daha oturtamadı. Günümüzde bakıyorum geçmiş yıllara göre Anadolu takımları daha sistemli daha planlı. Bir şeylerde artık uyandı. Türk toplumu onun içinde bu ligler kötü diye bahsediyorlar aslında bu ligler kötü değil, Anadolu takımları dengeyi sağladı daha düzenli daha prensipli oyun anlayışıyla  devam ediyor. Ben iddia ediyorum geçen sene ki gibi çok farklı lig olacak.

- Trabzon büyük başarılara imza atmış bir il ve aynı paralelde 40 yıllık mazisi olan Trabzonspor var. Burada şartlar ve olanaklar sizi zorluyormu. Kentin zorlu sizce varmı.?

“Trabzon, Türkiye liglerinde en zor çalışılacak yer. Bunu bütün dünya kabul etti. Sadece ben değil gelen yabancı oyuncular içinde geçerli. Arşivlere bakarsanız ondan da net anlaşılır. Tabi bunun sebepleri var, bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi başarıyı gören bir il ve camiadasınız, çıtayı yükseltilmiş, Karadeniz insanı biraz hırslı hep başarı istiyor. Bu başarı da zamanın da yakalanmış şimdi artık başarısızlık büyük baskı oluşturuyor, gerek oyuncu gerek teknik adam üzerinde baskı oluşturuyor. İşte bu baskıları kırarsan çok çok önemli iş yapmış olursun, bu da bir şekilde kırılır. Takımı zirveye oynatmak ve şampiyon yapmakta daha kolaylaşır. O zamanda da bu çektiğin sıkıntıların mükafatını manevi anlamda çok fazlasını alırsın. Trabzon'un dünya da hiç bir yerin de böyle bir şeyle karşılaşacağını düşünmüyorum sokaktaki her insan Trabzonspor'la yaşıyor bu çok doğru bir şey değil, aslında insanın yaşam şekli olur. Avrupa'da insanlar maça sadece o gün bir eğlence gibi gidiyor. Yendi yenildi hic önemli değil, mutlaka yenmek istiyor ama yenilgiyi de dünyanın sonu gibi görmüyor. Ama Trabzon'da da yenildiği zaman hayat duruyor ve insanlar küsüyor. Burada bir eksiklik var o eksiliği gidermek lazım onu da medyanın daha bilgi akışını halkı eğitim anlamında çok daha yardımcı olması lazım. Sonuçta yaptığın spor üç ihtimalli. Bunu kabul etmek lazım. Yenilgi suç değil bunu insanlara anlatmak lazım, bilinçli bir toplum meydana geldiğinde o camianın üzerinden baskılar kalkar.

-Teknoloji Dünya'da futbolu ne kadar etkiliyor. Teknolojik bilgiler çalışma prensiplerinizin hangi boyutunda. Siz, Dünya futbolunu hangi kriterlerde takip ediyorsunuz. Mektepli alaylı ayrımı konusunda ki düşünceniz?

Biz tabi ki teknolojiden faydalanıyoruz ama bazıları teknolojiden faydalanırken reklam yapar,  bazıları da icraat yapar yani fazla reklamını yapmaz biz teknolojik anlamda bugünün nimetlerinden hepsinden faydalanıyoruz bilimsel anlamda her şeyi yapıyoruz. Bugün futbolcunun gelişimini takip ediyorsun  bilgisayar çağında bütün her şeyi idmanları dünyadaki gelişmeleri ve futbol federasyonunun artık Türk antrenörlerine vermiş olduğu seminerlerde dünyada ki tüm gelişmelerini ortaya çıkartıyorsun. Dünyada futbol nasıl oynanıyorsa Türkiye'de futbol en azından öyle oynanmak isteniyor ve o yolda çalışmalar devam ediyor. Tabi ki üniversite mezunu hocamız var. yabancı dili var gelişmeleri en azından üniversite bazından takip ediyoruz. Üniversitelerde önemli isler yapılıyor. Spor akademileri önemli görevler üstleniyor. Futbol federasyonu her turlu yeniliğe acık, artık dünyadan kendini soyutlayamazsın. Bu anlamda gereken neyse yapılıyor. Ben konuşmalarımda bunu söyledim ama insanlar o bolumu alıyor bir şekilde dedim birlik beraberliği sağladığı anda şampiyonluğun en buyu adayı. Aradaki fark çok fazla. bu şartlar oluştuğu anda en güçlü adayız. Tam istediğimiz ortam mı, değil ama bir gerçek var. Trabzonspor elindeki mevcut kadroya maliyeti düşük oyuncular kattı. Bu sene ilk defa bonservisli oyuncu alınmadı. Fenerbahçe, Galatasaray takımınla yarışacaksın. Yarışırken şartlar eşit mı değil,  ama biz doğru isler yaparak ve kafayı kullanarak isler yapmak istiyoruz. İşte bu yan etkenleri bir araya getirirsek Trabzonspor şampiyonluğun en büyük adayıdır. Bizim şartlarımız oluşsun biz her türlü yarışırız.

GURBETÇİ GENCLER ATKILARIMIZ SATIŞA ÇIKMIŞTIR İSTEYENLER İLETİŞİME GEÇSİN BENİMLE...
  « Yanıtla #1 : 25 Eyl 07, 19:54 »
likos_61
Fanatik Taraftar
*
Yas: 19
Site Puanı: 24

"Türkiye'ye dönmem çok zor"

Son günlerin en çok konuşulan ismi Fatih Tekke dedikodular hakkında ilk kez LİG TV'den Can Karyağdı'ya konuştu. Daha önce Maraton programında bir bölümü yayınlanan röportajın tamamı LİG TV'de ekranlara geldi.

Fenerbahçe ile adı anılan Fatih Tekke bu röportajda önemli açıklamalar yaptı. Maliyeti nedeniyle Türkiye'ye dönmesinin kolay olmadığını söyleyen Tekke en yüksek teklifin Fenerbahçe'den geldiğini bildirirken Hertha Berlin'den teklif geldiğini duyduğunu ve Türkiye yerne Almanya'yı tercih edebileceğini söyledi.

Ligtv.com.tr'nin Fatih Tekke röportajından derlediği açıklamalar şöyle:

"BANA VERİLEN SÖZLER TUTULMADI"
Hocayla sorunum olmadı. Hoca beni çok seviyor. Oyuncularla problemim yok. Benim problemim saha içi problemler. 9-3 yendiğimiz maçta dahil pozisyonum olmuyor. Onlar da biliyor ve değişeceklerini söylemişlerdi. İlk haftalarda attığım gollerde de bunları biliyordum. Dışarıda çok rahatım. Baskı yok. Ben buraya futbol oynamaya geldim. İyi olan oyuncular burdan farklı yerlere gidebilir diye düşünmüştüm. Burada sakatlıklar yaşadım. Hayatım boyunc ahiç yapmadığım şekilde özel ricalarla iğnelerle oynadım. Saha içerisinde problemim. Ben ne kadar topla buluşursam o kadar çok gol atarım. Ben 30 yaşına geleceğim. 4-5 yıl daha oynamak istiyrum. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda oynamak istemiyrum. Türkiye'de olamayacağım kadar rahatım. Futbol oynamayı seviyorum. Saha içerisi hariç çok rahatım. Bana söz verilmşti ama sözler tutulmadı. Tam tersi oldu. Ben de kulüpten ayrılmak istediğimi söyledim. Şu an durum bu.

Menajerim de geldi. Beni bırakmayı düşünmüyorlar. Bana güvenleri var. Takım arkadaşlarım da biliyorlar. Onlar da benim yanımda yer aldılar. Şampiyon olmak istiyoruz, istiyorlar. Bu yüzden beni takımda tutmak istiyorlar.

"HEMEN TRABZON'A HABER GÖNDERDİM"
"Ben haberleri birebir takip edemiyorum. Transferin süreci 1.5 aydan daha fazla. 2 ay önce hocama gitmek istediğimi söyledikten sonra Trabzonspor'a bunu haberdar ettim. Trabzon camiasıyla görüştüm. 15 güne kadar hergün konuşuyorduk. Ben problemlerimi anlattım. Buraya birini göndermelerini istedim. Şuanki süreç başkan beni vermiyor. Bırakmak istemiyorlar. Real Madrid olsa bile vermeyeceğiz diyorlar. 10 aylık sürec içerisinde büyük paralar harcadılar. Onlara da hak vermek lazım"

"EN YÜKSEK TEKLİF FENERBAHÇE'DEN"
"Diğer büyük kulüpler de beni istedi. Hepsine teşekkür ediyorum. Benim transferim kolay değil. Maliyetim yüksek. Galatasaray istedi. Fenerbahçe daha iyi teklif getirdi. Bunları hocalarım söyledi. Adamlar tok satıcı olduklarındna dolayı çok haberdar etmiyorlar. Teklifler değerlendiriliyor. Şu an için başarı değilim. Bu açık ve net. Ama çok rahat başarılı olabileceğim yerde başarılı değilim. Benim hedeflerim var. Transfer konusunda Trabzon'a kırılamıyorum. Maliyetim çok yüksek. Ama en azından bir kişi bile gelseydi ilişkiler sağlamlaştırılsaydı bu iş olurdu. En yüksek teklif Fenerbahçe'den geldi"

"TRANSFER OLMAM ZOR"
"Bu transferin herhangi bir kulübe olması zor görünüyor. Beni bırakmak istemiyorlar ve çok para istiyorlar. Bu transfer zor bir transfer. Verdikleri parayı geri almak istiyorlar.

Herhangi bir kulübe imza atmadım. Bu benim karakterime ters. Kulüpler anlaşmadan ben başka kulübe imza atamam. Önce Fenerbahçe kulüple anlaşmalı. Bu da benim gözümle zor"

"TRABZON'A DÖNMEM ÇOK ZOR"
"İnsanlar beni zaten biliyor. Herkes karakterimi biliyor. Ben profesyonel futbolcuyum. ekmek paramı nerede kazanıyorsam canla başla mücadelemi veririm. İşimiz futbol. Gönlümüz başka yerde olur ama profesyonellik ayrı birşey. Trabzonspor taraftarının beni unutmaması çok güzel birşey. Onlarla güzel şeyler yaşadık. Orada oynayan arkadaşlar için baskı oluyor bu. Umut, Ersen Martin kaliteli futbolcular.. Bu baskılar da iyi değil. Trabzon'a transfer olmam zor görünüyor.

Ben Trabzon'a dönmek için elimden geleni yaptım. Böyle davranmam gerekiyor. Ben Trabzonspor sayesinde bu hale geldim. Ben onların sevgisine göre davranmam lazım"

"BAŞKA FORMAYLA GELİRSEM BANA TEPKİ OLMAZ"
"Eğer başka takıma transfer olursam ve Trabzon'a gelirsem tepkiyle karşılanacağımı düşünmüyorum. Diğerlerine yapılanlar bana olmaz. İçim rahat.

Abimin "F.Bahçe'ye giderse kardeşlikten silerim" gibi açıklamaları doğru değil. Biz de sevgi vardır. Hangi forma altında olursan ol o forma için oynamalısın. Sen gönlünden ne düşünürsen düşün. Abim Trabzon'u çok sever, ailem de çok sever. Hayırlısı neyse o olsun diyor. Öyle söyledikleri doğru değil"

"TÜRKİYE YERİNE ALMANYA'YI TERCİH EDERİM"
"Transfer sezonun biteceği 3 Eylül'e kadar beni Hertha Berlin de istiyor. Transfer olacağımı düşünmüyorum. Ama bekliyorum. Bu zaman zarfı içerisinde birşey olursa olur. Bu kafayla buraya yardımcı olmam çok zor. Eğer vermezlerse burada devam edeceğim. Türkiye yerine Almanya'yı tercih ederim. Eğer Hertha Berlin'in teklifi doğruysa... Rusya'ya gelmeden önce başka teklifler vardı İngiltere'den. O günkü şartlar onu gerektiriyordu. Keşke dememeliyiz artık. Ciddi teklifler geldi. Hiç değilse kiralık olarak gitmek istedim.

En iyi yaptığım iş futbol. Ben işimi iyi yapıyorum. Severek yapıyorum. Bir insna ne kadar mutlu olursa o kadar başarılı olur. Şu an ayın 3'üne kadar bekliyorum"

"KALİTE YÜKSELDİ"
"2-3 tane önemli oyuncu geldi. Kalite yükseldi. Burada G.Saray ve Fenerbahçe geçen seneye göre daha iyi görünüyor. Trabzonspor hava tutturursa peşlerini bırakmaz. Kayseri iyi geliyor. Kalite olarak 4 büyüklerin maçları kaliteli olacaklar. Diğer maçlarda çok kalite olmaz"

"BASKI FUTBOLCULARI ETKİLİYOR"
"Trabzonspor'un bu durumu üzücü. Ama bu kişilerin durumlarını tm taraftarlara mal etmemek lazım. O çocuklar baskı altındalar. Çok çabuk etkileniyorlar. Bu Trabzon'un en büyük handikapı. Önemli futbolcular rahat olurlarsa daha iyi oynarlar. Baskıyı takıma olumlu yansıtmamız lazım. Ne kadar kaliteli takım olursa olsun baskı kötü yöndeyse o kalite işe yaramaz"
  « Yanıtla #2 : 25 Eyl 07, 20:11 »
traßzonlu_maniax
Kıdemli Üye
*

fenerbahçeye gelme ihtimali yok zaten bit gün trkiyeye döner ama o takım biziz işte

GURBETÇİ GENCLER ATKILARIMIZ SATIŞA ÇIKMIŞTIR İSTEYENLER İLETİŞİME GEÇSİN BENİMLE...
  « Yanıtla #3 : 25 Eyl 07, 20:20 »
likos_61
Fanatik Taraftar
*

1-2 sene içinde gelmesi lazım yoksa teknik direktör olarak gelir anca bize ondan sonra. bize hocalığı değil golleri lazım fatih tekkenin
  « Yanıtla #4 : 25 Eyl 07, 20:30 »
traßzonlu_maniax
Kıdemli Üye
*

en geç seneye servet bence

« Yanıtla #5 : 25 Eyl 07, 20:33 »
likos_61
Fanatik Taraftar
*

evet kral tekkeyi bize dönmeli artık yüksek fiyatı fener versede bizimdir fatih.
  « Yanıtla #6 : 04 Eki 07, 12:38 »
fatih_öztürk
Fanatik Taraftar
*
Yas: 24
Site Puanı: 12

evet kral tekkeyi bize dönmeli artık yüksek fiyatı fener versede bizimdir fatih.

fatih tekke trabzon spor dan başkla takım da oynamaz türkiye de
  « Yanıtla #7 : 04 Eki 07, 13:37 »
likos_61
Fanatik Taraftar
*

fatih tekke trabzon spor dan başkla takım da oynamaz türkiye de
bence ihtimal inşallah paraya oynamaz paraya oynarsa fenerdedir demek Sad
  « Yanıtla #8 : 04 Eki 07, 16:19 »
traßzonlu_maniax
Kıdemli Üye
*

servet ne kadar para verirse versin fener fatih tekke fenerde oynıyamaz fatih tekke dinine düşkün müslüman kralımız Cheesy babasını çiğneyip geçip fenere gitmez

« Yanıtla #9 : 08 Eki 07, 13:55 »
fatih_öztürk
Fanatik Taraftar
*
Yas: 24
Site Puanı: 12

fatih tekke trabzon spor dan başka türkiye ligin de başka takımda oynamaz
  « Yanıtla #10 : 16 Eki 07, 14:28 »
hıdırnebili
Fanatik Taraftar
*
Site Puanı: 11

TS'nin borcu 50 bin YTL
Trabzonspor Mali Sayman Emin Kahraman, kulübün borcunun 50 milyon YTL olduğunu belirterek, gelirler düşüldüğünde kasanın her yıl 20 milyon YTL açık verdiğini söyledi.

"AÇIĞI FUTBOLCU SATARAK KAPADIK"

Aralık ayında yapılacak genel kurulda başkan adaylığını düşünenleri de uyaran Emin Kahraman, “50 milyon YTL'lik borç yükünün altına girmeyi göze alamayacaklar, bu işe soyunmasın. Yola çıkacakların büyük gelir projeleri ve maddi gücü olması gerekiyor" dedi.

Kulübün her yıl futbolcu ve teknik kadrosuna ortalama 30 milyon YTL ödediğini, diğer giderler olan vergi ve personel masraflarıyla bu rakamın 50 milyonu bulduğunu kaydeden Emin Kahraman, şöyle devam etti:
"Herkes (Borç 50 milyon YTL'mi) diye korkuyor, ama her yıl olan tablo zaten bu. Mali tabloyu sakladıkları gibi bir hava yaratılması anlamsız. Kimseden bir şey kaçırmıyoruz. Zaten Trabzonspor'un önceki gibi 2 değil, tek defteri var. Başkan adaylığını düşünen herkes, kulüpten son tabloyu isteyip alabilir. Gizlimiz, saklımız yok. Başkanlığı düşünenler. bunu göz önüne alarak aday olsun. Projesi ve gücü yoksa, bu işe girmesin. Biz 2 yılda futbolcu satışı ve benzin istasyonuyla bu işi döndürdük. Kongre sonrası için de yeni kalıcı gelirler için çalışmalar yapıyoruz."

"MACERA UÇURUMA SÜRÜKLER"

Bütçenin her yıl 20 milyon YTL açık verdiğini, bunu kapatamayacakların göreve geldikleri takdirde borcun 2-3 yılda 60 milyon YTL'yi bulacağını iddia eden Kahraman, "Bu da kulübün geleceği için çok vahim sonuçlar doğurur. Unutulmasın ki bu borcun yanında Trabzonspor hedefe oynayan bir takım. Birkaç yıldız alayım, derseniz o zaman daha büyük yatırımlara ihtiyacınız var. Başkanlığı düşünenler bunun hesabını da iyi yapsın" dedi.

Kulübün zorluklarla çıkarttığı liderlerini kısa sürede yok etme hastalığı olduğunu da vurgulayan Emin Kahraman, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Muhalefetler aslında iktidarın daha iyi işler yapmasını sağlamak için çalışır. Ama Trabzonspor'da eski yöneticiler, yıkmak için uğraşıyor. Bu anlayış Trabzonspor'un altına dinamit koymaktır. Bir yönetim gittiği zaman birlikte gidiyor. Artık bu düzen değişmeli. Bir ekipte çekirdek kadro bir sonraki yönetimle devam ederse, daha iyi olur. Çünkü gelenler, kulübün içini tanıyana kadar en az 1 yıl geçiyor. Ama eski yönetimden isimlerin katılımı, bu geçiş döneminde önemli katkılar sağlayacaktır."

TEK KİŞİDE BİRLEŞELİM

Kongreye 2 ay kalmasına rağmen bir araya gelen eski yöneticilerden Nevzat Şakar, Erol Tuna, Hayrettin Hacisalihoğlu, Bekir Bülbüloğlu, Serdar Bali ve Metin Atasoy, “tek kişi etrafında birleşelim" görüşüne vardı. Erol Tuna, Nevzat Şakar ve Bekir Bülbüloğlu, şu anda başkan adaylığını düşünmediklerini, Hayrettin Hacisalihoğlu ise, “Şartlar uygun olursa, varım“ dediği öğrenildi.

Bu arada başka liste çalışmalarının da sürdüğü kaydedildi. Adayların çokluğu nedeniyle Atay Aktuğ yönetimindeki bazı yöneticilere de yeniden görev alması için teklif yapıldığı bildirildi. Atay Aktuğ yönetiminde basın sözcülüğü yapan İbrahim Şahin'e asbaşkanlık teklif edildiği belirtildi.

"BEŞİKTAŞ'I YENMELİYİZ"

Trabzonspor yönetimi, Beşiktaş maçı öncesi dün akşam son kez toplandı. Toplantıda Beşiktaş maçının çok büyük öneminin olduğunu söyleyen yöneticiler, teknik direktör Ziya Doğan'dan da galibiyet sözü istedi. Yönetimde Beşiktaş yenilgisi halinde futbolculara ceza uygulamasına gidilebilmesi, Ziya Doğan'ın ise masaya yatırılması kararı çıktı.

Toplantıda Ziya Doğan'ın basın toplantısında, "Trabzonspor kendini dünya devi gibi görüyor, ama öyle değil" ve "Üç büyüklerin bütçesinin beşte biri bende olsa herkese futbolun nasıl oynatıldığını öğretirim" sözleri tepkiyle karşılandı. Doğan'dan da bu açıklamaları neden yapma gereğini duyduğuna dair bir rapor istendi.

Beşiktaş maçı için galibiyetten başka bir şey düşünmediklerini savunan yöneticiler, olası bir galibiyette ise futbolculara ekstra bir ödeme yapmayı düşünmediklerini söylerdiler.

Başkan Nuri Albayrak'ın katılmadığı toplantıda başkan yardımcıları Aydın Pişiren ve Muzaffer Ermiş'in, “Stat projesinde sona yaklaştık. Bir hafta sonra bu projeye hayata geçecek“ açıklaması, gergin ortamın yerini bir anda neşeli bir havaya bıraktığı öğrenildi.

DOĞAN'IN KOZU CEYHUN

Beşiktaş karşısına hücum ağırlıklı bir kadroyla çıkmaya hazırlanan Ziya Doğan'ın en büyük kozu geçen hafta oynanan Kasımpaşa maçında oyundan alındığı gerekçesiyle kendisine tepki gösteren Ceyhun olacak. Ceyhun'dan Beşiktaş maçında takıma ağabeylik yapmasını isteyen Ziya Doğan, Kasımpaşa maçındaki savunma dörtlüsünü ise korumayı düşünüyor. Orta sahada revizyona gidecek olan Ziya Doğan'ın Kasımpaşa maçında bekleneni veremeyen Serkan-Hasan ikilisini yedek kulübesine oturtup Hüseyin-Ayman ikilisine görev verebileceği bildirildi.
  « Yanıtla #11 : 17 Eki 07, 22:20 »
hıdırnebili
Fanatik Taraftar
*

Erol Tuna'dan çok özel

Trabzonspor eski asbaşkanı Erol Tuna, haber61.net'e çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

-Trabzonspor'un birlik ve beraberliğe ihtiyacı varTuna, Zorlu Grand Otel'de Trabzonspor'un eski yöneticileriyle bir araya geldiklerini anımsatarak,”Trabzonspor'un eski yöneticileri olarak, birlik ve beraberce hareket etme örneği gösterdik. Trabzonspor'un bu kongre aşamasında birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Biz de kongre öncesinde bu birlik ve bareberlik örneğini göstermiş olduk” dedi.

-Trabzon kamuoyu birleri tarafından "safsatalarla" uyutuluyor
Trabzonspor'un bugün birlik ve beraberliğe susamış olduğunun da altını çizen Tuna, “Her zamankinden çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Trabzonspor kulübünün durumu ortadadır. Trabzon kamuoyu safsatalarla uyutuluyor. Trabzonspor'un ekonomik olarak bir kere iyi durumda değil, kulübün 50 trilyon borcu olduğunu söyleniyor. Bu çok büyük bir rakamdır. Trabzonspor büyük bir borç batağına girmiş durumdadır” diye konuştu.

-Trabzonspor'un yara almaması için tek liste ile seçime gidebilmek için fikir alış verişinde bulunduk.
Trabzonspor'un eski yöneticileriyle bir araya gelerek fikir alışverişinde de bulunduklarını ifade eden Tuna, şöyle devam etti:
“Çok önemli konular üzerinde konuştuk. Trabzonspor'un Aralık ayındaki kongresinde yara almaması için tek liste ile seçime gidebilme konusunda fikir alış verişinde bulunduk. Çok olumlu bir toplantı yaptık. Bu toplantıyı ilerleyen günlerde de daha geniş bir şekilde yapacağız.Kongre yaklaştıkça o kadar lüzumsuz insanlar piyasaya çıkarak konuşuyor ki bu da Trabzonspor'a zarar veriyor” dedi.

-Trabzonspor'un ihtiyacı olan Trabzon'dan yönetilmesidir
Trabzonspor'un Trabzon'dan yönetilmeye çok ihtiyacı olduğunu da vurgulayan Tuna, sözlerini şöyle devam etti:
“Trabzonspor'un bugün ihtiyacı olan Trabzon'dan yönetilmesidir. Kesinlikle kafatascılık yaptığımız yok. Bir şirket düşünün Trabzon'daki şirketi İstanbul'dan ne kadar yönetebilirsiniz, olaylara ne kadar hakim olabilirsiniz. Trabzonspor'u da böyle düşünmek gerek. Trabzonspor'da stat projesi ortaya atılarak kamuoyunu oyalanıyor” diye konuştu.

-Trabzon kamuoyunun beni başkan görmek istemesi beni duygulandırdı
Trabzon kamuoyunun Erol Tuna'yı başkan olarak görmek istiyor, siz bu konuda neler düşünüyorsunuz sorusu üzerine Tuna, şunları söyledi:
“İşlerim gerçekten çok yoğun. Trabzon kamuoyunun beni başkan olarak görmesi ne kadar hoş. Bu beni duygulandırıyor. Bu benim için bir şereftir. Trabzon kamuoyunu bugüne kadar da kırmadım. Bizlerin amacı Trabzonspor için olmazsa olmaz, marka olan kişileri yanımıza alarak Trabzonspor'u iyi günlere taşımanın gayreti içindeyiz. Trabzonspor çok daha iyi olacak. Benim başkanlığım önemli değil, yeter ki Trabzonspor bu kötü günlerini atlatsın, Trabzonspor'un sorunlarının üstesinden gelebilecek kişiyi bulsun. Başkan olacağım diye bir amacım yok. Hepimiz Trabzonspor'un menfaatleri için çalışıyoruz, el ele vererek Trabzonspor'u bu kötü günlerden nasıl kurtarabiliriz telaşı içindeyiz” diye konuştu.
  « Yanıtla #12 : 18 Eki 07, 22:35 »
traßzonlu_maniax
Kıdemli Üye
*

herkes bunu diyor zaten birlik beraberlik içindeyiz deniliyor buna ihtiyaç var deniliyor varda ne oluyor hani

« Yanıtla #13 : 06 Kas 07, 10:38 »
hıdırnebili
Fanatik Taraftar
*

Trabzonlu eski futbolcular rahatsız

F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş dünyaca ünlü yıldızlarını kadrosuna katarken Trabzon transferde bir hayli geri kaldı.

Ezeli rakipleri dünyaca ünlü yıldızlarını kadrosuna katarken Trabzon transferde bir hayli geri kaldı. Bu durum Bordo-Mavili taraftarları olduğu gibi eski futbolcuları da rahatsız etti.

Bir yanda Roberto Carlos, Lincoln, Cisse; diğer yanda Jabi, Adnan, Serkan. Bir yanda rekor forma satışları, diğer yanda sinek avlayan mağazalar.

Bir yanda tek bir ağızdan çıkan birlik beraberlik söylemleri, diğer yanda kendi içinde tutarsız yönetimler. Trabzonspor ile üç büyükler arasındaki fark hiç bu kadar açılmamıştı. Karadeniz ekibi son yıllarda mevcut potansiyelini yükselteceğine, Anadolu takımlarının seviyesine inmeye başladı. Gerek yönetim, gerek taraftar ve gerekse futbolcu kapasitesi ile büyük düşüş yaşayan Trabzonspor bu sezon öncesi de şampiyonluk için ümit vermiyor. Kulübün içinde bulunduğu durum herkesi olduğu kadar eski futbolcuları da bir hayli üzüyor. Karadeniz ekibinin yıllarca formasını terleten Lemi, Hami, İskender, Serdar ve Hamdi’ye takımın içinde bulunduğu durumu sorduk. Eski futbolcular birbirine yakın açıklamalar yaptı.

Trabzonspor’un ‘Başbakan’ lakaplı futbolcusu Lemi Çelik, Kulüp Başkanı Nuri Albayrak’ın koltuğa oturduğu zaman takımdaki bütün yıldızları koruyacağını ve bir tanesini kendi cebinden almak kaydıyla üç tane yıldız sözü verdiğini hatırlatarak başlıyor sitemlerine. Lemi, başkanın birçok oyuncu gönderip almasına rağmen Trabzonspor’un bu değişimlerden zararlı çıktığını iddia ediyor: “Üç yıldız beklerken başkan Trabzon ve Türk futbolunun Maradona’sı Fatih’i sattı. Hangi mevkilere, nerelere ihtiyaç var diye düşünmeden kulübün tüm gelirlerini o yana, bu yana savurdu. Alınan bütün yabancı oyuncuları geri göndermeye çalışıyorsun. Bir mevkiye 3 oyuncu alınıyor, o mevki için yaklaşık 10 trilyon harcıyorsun. Bunun gibi birçok yanlış transfer Trabzon’un çöküşüne sebep oldu. Maalesef başkan topluma vaat ettiklerini yerine getiremedi.” diyor. Mevcut durum karşısında camianın önde gelen insanlarının pek konuşmadığını da kaydediyor Lemi: “Konuşmak da bize düşüyor. Yazık.”

İSKENDER: ŞAMPİYONLUK HAYAL

Trabzonspor’un efsane sol kanat oyuncusu İskender Günen ise şu an gelinen noktaya bakıldığı zaman şampiyonluğun Bordo-Mavili ekip için hayal olduğunu dile getiriyor. Ona göre Trabzonspor’un yönetim ve kadro yapısı itibariyle üç büyükle mücadele edebilme şansı yok. “Son yıllarda yönetim içinde çelişkili açıklamalar var. Bana göre büyük takımı büyük kulüpler oluşturur. Kulübün gelirlerini artırmanın yolu kurumsallaşmadan geçiyor. Trabzon yönetimine baktığımızda kafalarında büyük kulüp oluşturmak gibi bir düşünce bulunmuyor.” görüşünü savunuyor.

Bugün spor yazarlığı yapan İskender Günen, Ziya Doğan’ın oyun felsefesine de karşı çıkıyor. “Büyük takımın sahada var olabilmesi mutlak suretle yetenekli oyuncularının fazlalığıyla alakalı. Yetenekli oyuncular fazla değilse ligde sorunlar yaşarsınız. Trabzon’un kadrosunda Gökdeniz, Yattara ve Umut dışında takımı taşıyacak kadro yeterliliği yok. Bu kadrosuyla diğer Anadolu takımlarından bir farkı bulunmuyor.” diyen Günen’e göre küme düşen takımın oyuncularını transfer etmek, Trabzon’a sorunları da beraberinde getirecek. Trabzonspor taraftarının son yıllarda küçük başarılarla avunur hale geldiğinin de altını çizen İskender Günen, “Trabzon gibi büyük takımın taraftarının daha büyük bir hedefleri olması gerekir. Üzerlerine ölü toprağı serpilmiş gibi. Yöneticiler de şampiyonluk sözü verirken bunun hayal olduğunu biliyor. Trabzon’un, orta ve uzun vadede birtakım planlar yapması daha gerçekçi olur.” diyor.

HAMİ: TARAFTAR TEPKİSİNİ BİZDE BİTİRDİ!

Trabzonspor tarihinin en çok gol atan oyuncusu Hami Mandıralı da Bordo-Mavili ekibin iyi yönetilememesinden rahatsız. Geçen yıl yönetimde herkesin ayrı telden çaldığını hatırlatarak, “Biri bir şey söylüyor, diğeri yalanlıyor. Sağlıksız bir ortam meydana geldi. Yönetimin kendi arasındaki huzursuzluğu sahaya yansıdı.” diye konuşuyor. Takımın kötü günler geçirmesine rağmen taraftarın anormal bir tepki göstermemesi karşısında ise Hami oldukça manidar cümleler kullanıyor: “Bütün enerjilerini, baskılarını, protestolarını bizim zamanımızda bitirdiler. Doğal olarak bu kuşağa bir şey kalmadı. Takım üzerindeki bu rahatlık o zaman olsaydı biz inanın Türkiye’yi sallardık. Taraftar bizi çok eleştirdi.” Mandıralı’ya göre geçen yılki takım çok desteklendi. Tribünden baskı yemedi. Ama sahada istenen sonuçlar elde edilemedi. Sebebi ise gayet basitti: Kadroya kaliteli oyuncular katılmamıştı. Hami, şampiyonluğun artık kolay olmadığı görüşünde. O da yapılan transferlerden dolayı yönetime sitem ediyor. “Ben Trabzon’un zirveye oynayabilecek bir kadrosu olsun istiyorum. Yarıştan kopan değil, sonuna kadar şampiyonluk yarışını kovalayan bir takım olmasını istiyorum. Bunu sağlayacak olan takım içinde hoca, yönetimde de başkandır.” şeklinde konuşuyor.

Karadeniz ekibinin bir başka efsane oyuncusu Serdar Bali, yeni bir sezon başladığı zaman eski futbolculara en çok sorulan sorunun, “Abi bu sene şampiyon olabilir miyiz?” olduğunu dile getiriyor. Bali’ye göre bir camianın ve onun futbol takımının şampiyon olabilmesi için bazı kuralları yerine getirmesi gerekiyor. En başta da camiayı yönetecek olan başkan ve yönetiminin kendi içinde birbirine saygı duyan, anlaşamadıkları olaylarda bile hoşgörülü olan, bu davranışlarıyla sezon içersinde camiasının güvenini kazanıp, rakiplerinin moralini bozacak kadar birlik içinde olması geliyor. Bir diğeri ise futbol takımının başına getirdikleri teknik direktörün de futbolcularıyla dayanışma içerisinde bulunması, dışarıya karşı güçlü bir adam görüntüsü vermesi, giyimiyle, kuşamıyla, basın ve halkla ilişkileriyle, düzgün Türkçesiyle, kulübede sakin duruşuyla güven verici olması lazım. Serdar Bali, takım çalıştırmanın günümüzde ikinci planda kaldığını iddia ederek, “İstisnalar dışında şampiyon olan takımları incelediğimizde genel olarak belirttiğim bu iki kuralı iyi uygulayan camia sezonu mutlu bitiriyor. Soruyorum size bu kurallardan hangisi Trabzonspor’da var? Bu şartlar altında şampiyon olabilir miyiz?”.

HAMDİ: RAKİPLERLE FARK AÇILMIYOR

Trabzonspor’un eski futbolcuları içerisinde biri var ki diğerlerinden ayrılıyor. Çoğumuzun Küçük Hamdi diye hatırladığı Hamdi Aslan, Trabzonspor ile rakipleri arasındaki farkın açıldığına katılmıyor. Trabzon’un da transferlerde büyük paralar harcadığını iddia eden Hamdi, Bordo-Mavili takımın potansiyeliyle iyi işler yapabileceğini dile getirerek: “Trabzon geçen sezon başı, hem hoca, hem de transfer tercihlerinde hatalıydı. Kabul. Ama yönetimin ilk yılıydı. Daha sonra yerli hocaya dönüldü, yeni transferler yapıldı ve takım biraz toparlandı. Gelen oyuncuların uyum sorunu uzun sürdü. Ama şu an yönetim iyi niyetle uğraşıyor. Bu yıl daha dikkatliler. Ben Trabzon’un taraftarıyla, medya gücüyle, lobisiyle iyi bir yerlere geleceğini düşünüyorum.” diyor.

Trabzonspor’un kadrosunda 50’ye yakın oyuncu bulunuyor. Bu sayıya rağmen teknik direktör Ziya Doğan 4 oyuncu daha transfer etmeleri gerektiğini belirtiyor. Yönetim kendi başarısızlığını takımın üzerinde kara bulutlar dolaşıyor diyerek örtbas etmeye çalışıyor. Takım son 24 yılda olduğu gibi bir sezona daha şampiyonluk hayaliyle giriyor!

TRABZONSPOR’UN YENİ TRANSFERLERİ ŞAMPİYONLUK YAŞAMAYA GELDİ

Trabzonspor’un transferde sözleşme imzaladığı ilk oyuncu Samsunspor’un kaptanı Adnan Güngör’dü. 3 yıllığına Trabzonspor ile anlaşan Güngör, imza töreninden sonra “Çok mutlu ve heyecanlıyım. Türkiye’de devamlı şampiyonluğa oynayan, devamlı üst sıraları zorlayan bir camiaya geldim. Bana güvenenleri mahcup etmeyeceğim. Trabzonspor’da hedefim şampiyonluk yaşamaktır.” dedi. Karadeniz ekibinin kadrosuna kattığı ikinci oyuncu F.Bahçe’nin gözden çıkardığı Serkan Balcı’ydı. Serkan, Bordo-Mavili renklere attığı 2 yıllık imzadan sonra büyük bir camiaya geldiği için mutlu olduğunu ifade ederek, “Trabzonspor’un uzun zamandır şampiyonluk beklentileri var. İyi de bir kadrosu var. Trabzonspor’a şampiyon olmaya, şampiyonluk yaşamaya geldim. İnşallah bunu başaracağız.” diye konuştu. Geçen sezon küme düşen Kayseri Erciyesspor’un Gineli oyuncusu Daouda Jabi, Trabzon’un renklerine bağladığı son oyuncuydu. Gineli futbolcu, Türkiye’de forma giydiği 4 aylık dönem içerisinde Trabzonspor’un büyüklüğünü öğrendiğini ifade ederek, 4-5 kulüpten daha ciddi teklif aldığını ancak büyük bir kulüp olduğu için Trabzon’u tercih ettiğini söyledi. 

« Yanıtla #14 : 16 Tem 08, 11:11 »
quaresma-61
Fanatik Taraftar
*
Yas: 23

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, yaptığı flaş transferlerle tüm dikkatleri üzerine çeken Trabzonspor'u değerlendirdi...
Ünlü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş'tan sonra yeni sezon öncesi transferin flaş ekibi Trabzonspor'u da mercek altına aldı...

Dilmen, Bordo-Mavili ekibe başarıya giden yolu gösterdi... İşte ünlü yorumcunun Milliyet'te kaleme aldığı çarpıcı değerlendirme.

Başarının anahtarı sabır...
Kesinlikle heyecan verici bir takım yarattılar. Burada Trabzon camiasına düşen çok önemli bir görev var. Şu kelimeyi çok ciddiye alsınlar: Sabır. Ersun Yanal'ın çok doğru olan kısa demecine de katılıyorum: “Şampiyonluk süreci başladı.”

Televizyon yorumlarında ben de dahil birçok yorumcu takımları değerlendirirken üç büyükler diye gireriz, sonra aklımıza hemen Trabzonspor gelir ve dört büyükler diye değiştiririz. Çünkü Trabzonspor tarihine baktığımızda hemen saygı duyarız ve dört büyüklerin arasına ekleriz.
Trabzon efsanesinin son bölümünde futbola başlamıştım. 81-82 sezonunda Boluspor’a geldim, profesyonel olarak. Futbolcu arkadaşlarla fikstürü önümüze alıp kendi kendimize puanlar belirlerdik. Samimi olarak söylüyorum; Trabzon deplasmanlarına hep sıfır yazıyorduk. Hatta espri de yapıyorduk; “Avni Aker'de korner bile atamayız.” Gerçekten de Boluspor ile gittiğimizde takımda bir tedirginlik olurdu. Hatta bir maç öncesi uzun süre gol yememiştik. Takım rekora gidiyordu. Maç başladı daha 2. dakikada golü yedik. Öylesine yoğun baskı oluşturuyorlardı ki, gerçekten puan almak zordu. Kızılderili gibiydiler. Bir çok şampiyonluklar yakaladılar. Ancak birkaç sezon dışında uzun yıllardır zirveye ortak olamadılar.

‘Trabzon’a yakışmıyordu’
Samet Aybaba döneminde Fatih Tekke bir Adanaspor maçı öncesi Gaziantep’ten transfer edildiğinde tekrar çıkış yakaladılar. Ve birkaç sezon şampiyonluğa oynadılar. Arada kupa şampiyonlukları (Ziya Doğan zamanında) da var tabii. Ama son birkaç yıldır sıradanlaşmaları Trabzon’a yakışmıyordu.

Kötü sezon geçirmelerine rağmen arada kazanılan üst üste bir iki maç bile taraftarın stadı doldurmasına yetiyordu. Kongre oldu, Sadri Şener ve ekibi geldi. Biz de merakla bekliyorduk, ne olacak diye. Merakımızı fazlasıyla giderdiler. Kabuk filan değişmedi, komple takım değişti. Ciddi harcamalar yapıldı. Niye böyle oldu diyemiyoruz çünkü böyle bir devrime ihtiyaçları vardı. Gözüken o ki sanki bu yönetimi daha önce yakalasalar, ne Fatih, ne de Gökdeniz giderdi. Ekonomik sıkıntılardan Gökdeniz ve Fatih'i satarak kurtulmaya çalışan bir kulüpten, ekonomik olarak risk alan bir kulüp hüviyetine büründüler. Kesinlikle heyecan verici bir takım yarattılar. Ersun Yanal'ın çok doğru olan kısa bir demeci var; “Şampiyonluk süreci başladı.”
Takımın ihtiyacı olan iyi oyuncular alındı. Ciddi harcamalar yapıldı. Bol alternatifli bir kadro kuruldu. Trabzonspor gerçek bir deplasmandır. Ancak zor deplasman özelliğini kadro zaafı yüzünden son dönemlerde kaybetmişti. Artık oradan puan almak yine zorlaştı. Onları bundan böyle yukarılarda görebileceğiz gibi geliyor.

Burada Trabzon camiasına düşen çok önemli bir görev var. Şu kelimeyi çok ciddiye alsınlar: Sabır. Çok yeni bir kadroları var. Bu yüzden zamana ihtiyaç duyacaklar. Ama öyle iyi bir kadro yaptılar ki, çok fire vermezler. Özellikle de sezon başında. Ama uzun vadede düşünürsek beklemek lazım.

‘Ben takımdan ümitliyim’
Gökhan Ünal, Umut, Yattara gibi önemli hücumculara sahipler. Yıllardır yaşadıkları savunmanın göbeğindeki sıkıntıları çözdüler. Öyle çözdüler ki, yokluktan sıkıntı yaşanırken, çokluktan sıkıntı olacak. Giray, Egemen, Song ve Ceyhun ile oynamak bir şans. Çok tecrübeli Song savunma orgazinasyonunda saha içinde antrenörlük yapacaktır. Önlerinde Selçuk çıkış yapan yerlilerden birisi. Hüseyin ile birlikte orta sahadaki paniği kaldıracaklardır. Şimdi daha organize olacaklar. Ben açıkcası Trabzonspor'un geleceğinden ilk kez ümitliyim. İnşallah başkan ve yönetim bu harcamaların karşılığını alırlar.

Ersun Yanal ilk gittiğinde Ziya Doğan'ın performansının altında kaldı. Ama eleştirirken yutkunuyorduk. Çünkü uzun süreli projeler için gitmişti. Projenin temeli atıldı. Ersun Yanal bence kulüp takımlarındaki performansıyla değil milli takımdaki daha kontrollü, daha dengeli performansıyla çalışmalı. Çünkü kulüp takımlarındaki Ersun'u hatırladığımızda maçların sürekli gidip geldiğini, girdikleri pozisyon kadar verdiklerini gördük. Şimdi savunma kurgusu oturmuş, orta saha oyuncuları daha iyi pas yapabilen, hücumda bitirici isimleri olan bir ekip var. Bunun için de sabır lazım. Yabancıları bilmediğim için yorum yapamayacağım. Onu zaman gösterecek.
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Sitemaps | Sitemap | Urllist | Sitemaps1 |Arşiv | Wap | Wap2 | XML | Rss | Etiketler